Scottish Cuisine: Deep Fried Mars Bar
- June 24, 2015
- Scotland
- 6 Comments
- 8923 Views
Het meeste beruchte product uit de Schotse keuken is misschien wel de deep fried mars bar. Een extreem ongezond ding. Omdat een Mars natuurlijk smelt in de frietpan, wordt er een laagje beslag overheen gedaan en daarna gefrituurd. Het idee is in 1992 ontstaan in ‘The Haven’, een Fish & Chips-tent in Stonehaven. Het is een wat dubieuze ‘lekkernij’. Ik wilde er eentje gaan keuren voor deze rubriek, maar heb besloten dat toch maar niet te doen. Na de hartaanval lijkt het mij niet slim om zo’n vettige joekel met 1200 calorieën te eten. Ik heb mensen ze wel zien eten. Ook hoorde ik dat het lastig is om ze helemaal weg te krijgen. Ze zijn erg zompig en vallen als een baksteen op je maag. De echte die hards eten ze met een portie glazige friet erbij. Dat lijkt mij vrij ranzig. Mars vind de deep fried mars bar maar niets. In een reactie op de vraag wat zij vinden van de gefrituurde mars, verklaarden zij ‘dat het niet de bedoeling is dat hun producten in de frietpan worden gemikt, omdat het tegen het beleid van Mars ingaat om een gezonde en actieve levensstijl te promoten’. Dat laatste meende Mars oprecht. Die zijn helemaal de weg kwijt, want een gewone Mars past volgens mij ook niet echt bij een gezonde en actieve levensstijl. Zo’n kwart van alle Fish & Chips-zaken verkoopt de fried mars bar, wat de mythe onderuit haalt dat het alleen voor toeristen is. Het is mij opgevallen dat je ze vaker in Glasgow ziet dan in Edinburgh. Die Weegies zijn echte connaisseurs.
Wijlen gaan als gevolg van een deep fried Mars bar zou dan wel weer een passend slothoofdstuk van je boek zijn.
Ik vind het er maar ranzig uitzien. Moet je zeker niet eten. Pak maar een groene worst ( komkommer )
ha ha. Is goed voor jouw gezondheid.
OK it looks like a toally, but it tastes magnificent.
En voor de vrouwtje heb ik ook een lekkere wordt.
Hehehe
Worst,
lul eh lol
Tja, maar je moet ‘m natuurlijk wel met mayonaise zien…