Preview 3: This Heart still Beats

Flag_of_Afghanistan_(1880–1901).svg

Voordat ik aan het plan om een Hearts een seizoen te volgen begon, wist ik wel dat ik onverwachte dingen zou meemaken. Je kunt namelijk niet alles plannen in het leven. Mijn grootste angst was dat iets raars zou gebeuren in het weekend zodat ik een wedstrijd moest missen. Toch hield ik in mijn achterhoofd met een paar dingen rekening waardoor dat toch kon gebeuren, zoals het overlijden van mijn oma die nu echt in de diepe herfst van haar leven zit. Dan zou ik voor de begrafenis terug naar Nederland gaan, want sommige dingen zijn toch echt belangrijker dan voetbal. Dat ik zelf de pijp uit zou gaan, is geen moment in mij opgekomen. Gek genoeg heeft het slechts een haartje gescheeld of ik was wijlen geweest. Sterker nog, ik ben een tijdje dood geweest. Mijn familie was op 1 januari op weg naar Schotland om mijn lijk te identificeren. Eigenlijk is het een wonder dat jullie dit boek nu kunnen lezen en ik niet in een urn zit. Dit hoofdstuk, dat eigenlijk over Hogmanay en de Schotse traditie van de Ne’ersday derby had moeten gaan, heeft daardoor een heel andere wending gekregen.

Dit artikel is de tweede preview van de vier die ik de komende donderdagen ga versturen en is alleen voor members (dat is iedereen behalve de 5 euro optie en de mensen die alleen het boek hebben besteld). Mocht je member zijn en geen mail hebben gehad, neem dan even contact met mij op (doingthe116@hotmail.com). Het boek is vanaf nu te bestellen op www.glorioushearts.nl

0
Share

1 Comment

 1. John de Munck

  Beste Joris,

  graag wil ik het boek bestellen. Begin jaren 80 (vorige eeuw) ben ik een aantal keren bij Hearts geweest via een vriend ( van een vriend) die lid was van de Hearts Supportersclub (Glasgow Branche dacht ik).

  Ik kan me nog een wedstrijd herinneren dat de bakstenen om m’n hoofd vlogen na een door Hearts gewonnen wedstrijd tegen Hibs.

  Ik kan me in die herinneren dat grote delen van het stadion staanplaatsen waren.

  met vr.gr.

  John de Munck

Leave a Reply