Preview 1: Derby Breakfast

H4 DSC09402

Heart of Midlothian – Hibernian 2-1

Nadat ik eind maart had besloten om Hearts te volgen, ging mijn focus in de weken erop richting de andere club uit Edinburgh: Hibernian, de club uit het oosten van de stad. Ik heb niets tegen de Hibees, maar na de nederlaag tegen Hearts stortte de hele boel daar in elkaar en het zou natuurlijk prachtig zijn voor mijn boek als de rivaal van Hearts ook zou degraderen. Het leek alleen heel onwaarschijnlijk. Op het moment dat de ‘Relegation derby’ werd gespeeld, stond Hibs nog zevende. Op die plek stonden ze nog steeds toen de ‘split’ was geweest, het moment waarop de bovenste zes en de onderste zes clubs een onderlinge competitie spelen. Maar langzaamaan zakte Hibernian steeds verder weg op de ranglijst. Het leek wel alsof Hibs in drijfzand was gestapt waar het maar niet uitkwam. Iedere week was ik weer blij als de Hibees verloren. De elfde plek kwam steeds dichterbij en daarmee mijn droom van de Edinburgh derby in de Championship.

Dit artikel is de eerste preview van de vier die ik de komende donderdagen ga versturen en is alleen voor members (dat is iedereen behalve de 5 euro optie en de mensen die alleen het boek hebben besteld). Mocht je member zijn en geen mail hebben gehad, neem dan even contact met mij op (doingthe116@hotmail.com). Member worden kan nog altijd via www.glorioushearts.nl

0
Share

3 Comments

  1. Fridgey

    I’d love to read this in English

Leave a Reply