Hearts v Falkirk

DSC00243

Even terug naar de tweede seizoenshelft van 1998/1999. Het is de enige keer in mijn leven dat ik naar Willem II ging en dat ik al wist dat we gingen winnen. Zelfs tegen Feyenoord, dat afgetekend koploper was, had ik totaal geen zenuwen van te voren. Het werd 4-1. Ik heb nooit meer zo’n goed voetbal gezien. Vandaag leek er echter heel erg op. Falkirk werd vooraf, samen met Hearts en Hibs, als de uitdager van Rangers gezien. Een lastige tegenstander dus. Zo verloren ze slechts door pech van Rangers en werden ze geprezen voor hun spel dit seizoen. Hearts liet er echter geen spaan van heel. De eerste helft van Hearts leek heel veel op Willem II in 1999. Het spel was ook heel on-Brits. De bal ging razendsnel over de grond, ik zag overal loopacties en er werd geregeld een snijdende steekpass gegeven. Dat het slechts 3-0 stond bij rust was een wonder. De tweede helft nam Hearts gas terug, maar zelfs toen hadden ze nog een paar keer kunnen scoren. Rangers heeft de grotere namen en een veel hogere begroting, maar als Hearts zo blijft spelen worden ze lachend kampioen. Het was echt heel indrukwekkend. Om mij heen waren de fans ook onder de indruk en mij werd verteld dat het al heel lang geleden was dat ze Hearts zo goed hadden zien spelen. Helaas is de volgende wedstrijd pas over twee weken, maar wordt vervolgd.

6
Share

Leave a Reply