Alle negen goed

Queens1 DSC03910

Het seizoen is afgelopen en op 19 juni komen de nieuwe fixtures alweer uit. Voor mij een mooi moment, want ik ben benieuwd tegen wie Hearts gaat beginnen. Het zal in eigen huis zijn, want de kampioen begint altijd thuis en krijgt dan de zogenaamde ‘League Flag’ uitgereikt. Ik verwacht St. Johnstone of Kilmarnock, maar dat is puur een gevoel. Die wedstrijd zal het laatste hoofdstuk in mijn boek worden. Ik vind dat wel passend voor het boek: beginnen tegen Annan Athletic in de Petrofac Training Cup en eindigen met de eerste wedstrijd weer op het hoogste niveau. Maar voordat ik vooruit ga kijken nog even een korte terugblik op het afgelopen seizoen. Hearts speelde 41 wedstrijden. Mijn acht favorieten staan hier. Opvallend veel uit 2014, maar dat komt mede doordat ik begin 2015 natuurlijk bijna P-P was en daardoor er vijf heb gemist. Daarnaast was het nadat het kampioenschap binnen was allemaal niet veel meer met Hearts.

17/08/2014: Hearts v Hibs 2-1

Het was de eerste competitiewedstrijd op Tynecastle, na die mooie 1-2 tegen Rangers, en opnieuw won Hearts. Ik kende al wat fans en werd ‘s ochtends uitgenodigd voor een ‘Derby Breakfast’, wat in de praktijk neerkwam op veel booze en weinig ontbijt. Hearts v Hibs was ook de wedstrijd waarin ik besloot om de Jambos een seizoen te volgen. Het was mijn vierde derby en opnieuw won Hearts. Gekkenhuis en dat werd nog lang gevierd in de pub.

Hearts v Hibs 4

Hearts v Hibs 5

H4 DSC09399

23/08/2014: Raith Rovers v Hearts 0-4

Mijn eerste uitwedstrijd was niets. Ik moest toen tussen de Hunnen zitten op Ibrox. Geen aanrader. De tweede was misschien wel het hoogtepunt qua away days van het seizoen. In Kirkcaldy was een ‘Oktoberfest’ aan de gang en dat was geweldig. Er waren ook 4000 Jambos naar Kirkcaldy gereisd en dat zorgde voor een topsfeer in en buiten het stadion. Een prachtige dag die werd afgesloten met een klinkende 0-4-overwinning.

2a

2b

2c

30/08/2014: Hearts v Falkirk 4-1

De maand augustus was geweldig. Heerlijk weer, lekker van alles ontdekken, vriendschappen opbouwen, veel voetbal en een geweldig Hearts. In het laatste weekend van augustus sluit het Edinburgh Festival altijd af met een gigantisch vuurwerk vanaf het kasteel. Geweldig om te zien. Hearts sloot de maand ook af met vuurwerk. Veruit de beste wedstrijd van het seizoen met werkelijk oogstrelend voetbal.

3a

3b

3c

04/10/2014: Queen of the South v Hearts 0-3

De twee leukste clubs die ik dit seizoen bezocht heb, zijn Raith Rovers en Queen of the South. Toffe fans, leuke grounds, geen mafkezen. Helaas heb ik de tweede away day naar Dumfries gemist, maar de eerste was een mooie. Zeker in combinatie met de dag ervoor, toen ik een van de mooiere stapavonden in Engeland meemaakte. De dag erop lekker in het zonnetje genieten op en onoverdekte terrace maakte het af. Perfect.

4a

4b

4c

26/10/2014: Hibernian v Hearts 1-1

Hearts was beide keren op Easter Road echt dramatisch. Maar waar de tweede keer terecht werd verloren, gebeurde dat de eerste keer niet. Hibs had het allang moeten afmaken, maar het bleef maar 1-0. In de blessuretijd schoot de Nederturk Alim Özturk van afstand op doel. Normaal gaan zijn schoten ver over, maar dit keer neer. Via de onderkant van de lat ketste de bal erin. Oceaanvreugde in het uitvak en Hearts zou nog drie maanden ongeslagen blijven.

5a

5b

5c

22/11/2014: Hearts v Rangers 2-0

Hearts bleef maar winnen waardoor er eind november nog maar één concurrent over was: Rangers. Zes punten stonden ze achter voor deze wedstrijd en bij winst kwamen ze dus erg dichtbij. Hearts won eigenlijk vrij makkelijk en voor mij was het toen al wel duidelijk dat het heel gek moest lopen als de Jambos de titel niet zouden pakken. Qua sfeer ook een van de betere thuiswedstrijden van het seizoen.

6a

6b

6c

28/02/2015: Hearts v Cowdenbeath 10-0

In januari en februari bezocht ik bijna geen wedstrijden. Ik miste weinig klassiekers, want qua voetbal waren dit de minste maanden. In februari werd er drie keer met een doelpunt verschil gewonnen en ook Cowdenbeath leek taai te worden, totdat Zeefuik na 25 minuten de 1-0 scoorde. En een minuut later de 2-0. En nog even later de 3-0. Cowdenbeath brak en het werd 10-0. Mijn eerste 10-0 ooit. Geweldig om bij te zijn.

7a

7b

7c

28/03/2015: Hearts v Queen of the South 2-0

In de lente was het niet de vraag of Hearts kampioen zou worden, maar wanneer. Helaas gebeurde dat op 22 maart, een dag waarop de Jambos zelf niet speelden. Die avond was er een intiem feestje in Gorgie. Ondanks dat de spanning er al af was, was het toch leuk de wedstrijd erop tegen Queen of the South. Ook na afloop in de pub. Eigenlijk had het seizoen daar wel mogen stoppen.

8a

8b

8c

02/05/2015: Hearts v Rangers 2-2

Na de wedstrijd tegen Queen of the South werd het seizoen erg taai. De spelers hadden er duidelijk geen zin meer in. Pas de allerlaatste wedstrijd tegen Rangers was er weer wat motivatie. Toch leek het niet te lukken. 0-2 bij de rust, een domper op de afsluiter. Gelukkig was daar Zeefuik weer die met twee doelpunten zorgde voor uitzinnige vreugde en een mooi einde. Zo kreeg het seizoen toch nog het einde dat het verdiende.

9a

9b

9c

 

 

0
Share

Leave a Reply